Marko Stanišić

Marko Stanišić

Biografija

"Kulinarstvo je umjetnost - svoju maštu mogu da prenesem u stvarnost i napravim svoje jelo. Volim jer se u tome osjećam slobodno, bez granica."

Marko je završio srednju školu Sergije Stanić u Podgorici, i tada je zavolio sve vezi gastronomije. Odlučio je da nastavi školovanje u istoj, ali Višoj školi. 

S obzirom na to da voli izazove, Marko Stanišić je odlučio da u kroz kulinarstvo iskaže vještine, sposobnost, kreativnost i odlučnost u onome sto radi.

" U kulinarstvu uvijek možete da uvodite inovacije , da ostavite neki svoj pečat.  Trudim se što više da naučim, da istražim... impresionira me francuska kuhinja koja se stalno usavršava, koja ne dozvoljava da neko bude iznad, kao i njihovi kuvari koji su majstori svog zanata i redovno osvaju svetska prvenstva"

Tokom školovanja, on je radio u velikom broju restorana i hotela na području Crne Gore, među kojima izdvaja "Splendid", gdje je mogao da uči od vrhunskih šefova kuhinje.

"Ove godine sam dobio priliku da se takmičim na Prvenstvu evropskih i mediteranskih regija ,,Biser Mora“ na Braču . Tamo sam se takmičio timski i pojedinačno sa profesionalcima. Osvojio sam  dva srebra - jedno timsko, dok sam drugo osvojio u kategoriji ,,jagnjetina“ u veoma jakoj konkurenciji za jelo Lijepa Jelena. Stekao sam jedno veliko iskustvo,  imao sam prilike da pratim rad velikana kulinarstva", kaže Marko.

Jelo: Lijepa Jelena

Marko je pohađao seminare Tradicionalne i moderne italijanske kuhinje ,,ALMA“ , Seminar Tradicionalne američke kuhinje.

Do sada je iskustvo sticao u hotelima Splendid i Montenegro, restoranima "Mareza" i "AND1 ". 

Gastro.vijesti.me vam predstavlja ovog mladog kuvara, i držimo mu palčeve da ostvari svoje želje.