Slobo Bataković

Slobo Bataković

Biografija

Slobo Bataković je vlasnik i šef kuhinje restorana "Lanterna" u Podgorici. Njegova gastro filozofija se zasniva na spoju tradicionalne i nove kuhinje, na bogatstvu i miješanju ukusa, istraživanju i atmosferi koja se ne izostavlja kada se hrana služi i jede.

U gastronomiji sam već 20 godina. - od 1994. godine . Počelo je sa osnivanjem Speedy pizza, prve dostave hrane u Crnoj Gori, kada je naša pizza  postala pravi brend. Nastavlja se sa  čuvenom podgoričkom Bungornio picerijom, čiji su pizza sendviči i danas poznatii obavezni za sve ljubitelje brze hrane.

Moja strast su pizze, jednostavno jelo koje omogućava bezbroj kombinacija, zahtijeva istraživanje, stalne promjene i traži napor da uvijek bude ista a nekako nova, drugačija i da ima "baš ono nešto" koje stalno pronalazim, razvijam. 

Imao sam pizzeriju u Budvi, radio kao šef kuhinje u BIS-u i razvijalo vještine za gastronomske užitke prilagođene današnjem vremenu. Stiže brzo, ukusno je, zdravo, poznato je a novo je i dobro je.

Volim da prirpemam jela sa namirnicama kojima je sezona i da ih ispratim od "tezge" do stola. 

Pored toga što sam kuvar i pizza majstor, uživam u organizovanju rada kuhinje, odabiru osoblja, u sastavljanju menija. Ketering Lanterne  smo uspjeli da učinimo našim obilježjem koje čini osnovu stola mnogobrojih proslava i događaja

Volimo hranu koja se jede rukama, u kojoj se uživa a nije junk food.

Od autora: 1