Autor: Gastro.me

Nepregledno more kreacije

Pogledajte kako pišu i fotografišu neki od boljih svjetskih blogera. Redakcija Gastro.vijesti.me vas poziva u pionirsku avanturu da kreiramo zajedno food blog scenu.

Gastromanija je zahvatila planetu. Svi mediji velike segmente odvajaju upravo za sadržaje koji se bave hranom, njenom pripremom, uživanjem, namirnicama, zdravom ishranom, prepuni su savjeta...TV kanali posvećuju udarne termine emisjama koje vode šefovi kuhinja, blogeri i obični ljudi koji se u rijalitijima takmiče sa gastro zvijezdama ili samo pokazuju svoje vještine.

Cijelu tu sferu zdušno podržava i internet, sa bezbroj gastro stranica, ali i blogeri, koji kulinarstvu daju posebne lične pečate. Blogeri postaju zvijezde, relevantni činioci i tvorci novih receptura. U svojim postovima na ličan način opisuju inspiracije i kulinarske domete i pokazuju da hrana može biti inspiracija za život, kao što ih i život i događaji inspirišu na stvaranje nove gastro filozofije. Sve to je izbrisalo granicu među polovima, pa se za špret ne zanimaju samo žene, već i muškarci koji razmjenjuju recepte, prirpemaju hranu i uživaju u tome na do skoro nezamisliv način.

Blogovi su otvorili prostor da obični smrtnici bez visokih gastro škola postanu zvijezde, pa tako "obične domaćice" koje su iskoristile web prostor postaju "selebriti". U našem regionu u blogovima o hrani prednjače Srbija i Hrvatska, dok je u Crnoj Gori taj prostor potpuno neistražen. Redakcija gastro.vijesti.me portala vam daje mogućnost da krenete u pionirski poduhvat i oprobate se.

Zbog toga donosimo 7 popularnih svjetskih sajtova, da vidite kako to izgleda u svijetu, a mi pitamo zbog čega ne i kod nas?

Two Red Bowls

Jedan presladak blog sa odličnim fotografijama koji se bavi korejskom hranom ali i brzim poslasticama kao što su palačinke, mafini i ostale obične poslastice koje se mogu unaprijediti. Svake nedjelje možete pročitati nešto novo iz dvije crvene zdjele.

The Forest Feast

Šumska gozba od domaćice Erin koja je odlučila da se sa porodicom preseli u idiličnu šumsku kućicu. Na njenom blogu možete pročitati menije za zaposlene, zdrave i ukusne specijalitete začinjene fenomenalnim fotografijama

Princess In The Kitchen

Melisa živi u Čikagu. Ima samo 22 godine a prema svome blogu dobila je u zajednici nadimak priinceza slatkiša. Na originalan način piše o tome zašto i koliko voli da kuva, a najviše hljeb Na njenom blogu možete naći recepte za hljeb u najnevjerovatnijim kombinacijama

Local Milk

Local Milk je blog sa fenomenalnim lifestyle fotografijama. Šabi šik koji forsira blogerka Bet  se ogleda kroz neobične recepte, druženja koja organizuje i hranu koju služi svojim čestim gostima. Za sve ljubitelje romantike i vintage načina, Bet je osmislia sjanu zabavu čak i zaone koji samo čitaju jer ona piše odlično! Takođe, na svom blogu predstavlja i one koji nisu spremni da samostalno izađu u blogosferu

Big Girls Small Kitchen

Mala kuhinje velike djevojke je  njujorški blog koji odiše atmosferom tog grada. Kara je zadužena za fotografije i tekstove. Nekada je radila u keteringu a danas je pisac, stilista, kritičarka hrane. Na njenom blogu ćete naći fenomenalne ideje za zakuske, fingerfood i sve ono što ste do sada radili uobičajeno, najteraće vas da probate drugačije

Lady and Pups

Mendi Li nikad ne kuva tačno po receptu. Njen blog je idealno mjesto za sve koji vole da eksperimentišu i spajaju ono za što će svi drugi reći "da ne ide". Veoma je duhovita sa zanimljivim recepturama i nadasve neobičnim imenima koje daje jelima.

Half Baked Harvets

Tigan piše o pastama, tjestenini, hljebovima...sve što se peče, ima brašna (integralnog ili bilo kog drugog) je našlo mjesta u rerni. Odlične fotografije i odličan miris koji će se širiti vašim domom.  Half Baked Harvest donosi mnogo recepata za hljeb, pizze, sendvičetaksoe, palačinke, sve ono što volimo.

Vaš komentar