Autor: Slobo Bataković

Tortilje sa kobasicom

slobo

Slobo Bataković

Slobo Bataković je vlasnik i šef kuhinje restorana "Lanterna" u Podgorici. Njegova gastro filozofija se zasniva na spoju tradicionalne i nove kuhinje, na bogatstvu i miješanju ukusa, istraživanju i atmosferi koja se ne izostavlja kada se hrana služi i jede.

Iako sam se najavio kao pizza majstor, za početak sam odabrao nešto iz "druge" kuhinje. Zanimljivo jelo koje se brzo sprema I može da posluži u brojnim prilikama.

Tortilja je zahvalna jer može da se puni sa svim što vam padne na pamet, a ja sam joj dodao malo kranjske.

Za ove jake a ukusne tortilje trebaće vam

100 g kranjske, malo zelene salate, tvrđeg sira -  oko 400 g, tortilje koje mogu da se nađu u svim radnjama, glavica crmničkog luka, , senf, jedna pavlaka, par čenova bijelog luka (po ukusu) I pavlaka za kuvanje od pola litra, malo soli, bibera, 5-6 čeri paradjza, jedna paprika (jarke boje zbog izgleda jela, ali možete da se prilagodite onom što imate).

Priprema

Prvo stavite kobasicu da se kuva. Ukoliko želite jači ukus, ispržite je bez ulja u grilu. Onda se sredi povrće– opere i očisti. Zelenu salatu, sir, luk i papriku narežite na rezance a paradajz na listove..

U posudi pomiješajte senf, isjeckani bijeli luk, pavlaku I plavaku za kuvanje, a sve začinite biberom i solju. Kobasicu izrežite po dužini pa onda na komade. Tortilje jednu po jednu ugrijte na tiganju bez ulja, namažite sosom, napunite ih svim sastojcima i zamotajte. Prelijte i preko njih malo sosa.

Savjet

Ukoliko vas ne mrzi, napravite još i paradajz sos. Pasato paradajz iz konzerve ili tetrapaka zaljutite sa par kapi čilija, dodajte malo maslinovog ulja, začina (bosiljak, origano, ruzmarin, biber...)

I gotovo!

Vaš komentar