Autor: GASTRO.ME

Bobice i kockice

Voda s ukusom: Umjesto omiljenih grickalica ili soka, popijte čašu vode rashlađenu sa aromatizovanim kockicama leda ili zamrznutim voćem, povrćem ili začinskim travama. Evo nekoliko ideja.

Dodajte smrznute bobice

Umjesto običnih kockica leda, dodjate zamrznuto bobičasto voće. Smrznute kupine, trešnje, višnje, jagode, maline i borovnice zadržaće vodu hladnom, dati čaši vode zanimljiv izgled, ali i ukus vašem novom omiljenom napitku. Ovako ćete smanjiti želju za slatkim grickalicama ili osvježenjem u vidu hladnog gaziranog napitka sa ledom i limunom. Orošena čaša čiste vode će vas svojim šarenilom i na oko rashladiti i osvježiti.

Dodajte krastavac

Ako volite krastavac, iskoristite ga i u čaši vode. On ima obilje minerala a vodi će dati zanimljiv i osvježavajući ukus. Dodajte samo nekoliko kriški u hladnu vodu. Naravno, možete dodati i malo đumbira, celera, peršuna limuna, u malim količinama, naravno, da bi sve i dalje izgledalo uredno. Ne pravite čorbu, nego čašu vode. Možete slobodno prirpemiti I veću količinu i tako je držati u frižideru, da imate kad god vam padne na pamet.

Dodajte limun

Limun i limeta su uvijek dobra kombinacija. Daju jednu lijepu osvježavajuću notu vodi, ako stavite samo krišku ili dvije. Naravno, pomorandža, mandarina, grejp ili bilo koje drugo citrusno voće su dobrodošli. Ukoliko dodate i malo bosiljka ili nane – dobićete pun pogodak i svu raskoš ukusa koje ovo voće ima. Bosiljak I pomorandža, nana i limeta, grejpfrut i majčina dušica...probajte i napravite omiljenu vodenu kombinaciju.

Mint kockice

I kalupe za led izmrvite pepermint, spearmint (možete kupiti u apotekama), sok limuna, narandže, listiće nane...preko sipajte vodu i dobićete zanimljive i ukusne kockice leda. Rashlađenje je garantovano. Ovo je odlična ideja za sve one koji ne vole slatko, ali vole da ih napitak malo “reže”.

Kockice od soka

Uzmite svoj omiljeni sok i sipajte ga u kalupe za led. Limunada je odličan izbor. Možete pomiješati ukuse, odnosno kockice u jednoj čaši vode. Ubacite šarene kocke u čašu vode i dobili ste predivan napitak.

Ne zaboravite na estetiku ali ni na omiljene začisnke trave koje mogu slobodno da plutaju između šarenih bobica I kockica. Mi smo vam ali ideju a na vama je da je razradite.

Vaš komentar