Autor: Gastro.me

Kada "od ponedeljka ću na dijetu" krene da se vrti u krug

Ako ste ikada pokušali da smršate, znate da to nije baš tako jednostavno kao “jedi manje“.

Dijelom zbog toga što smo zbunjeni šta da jedemo, a dijelom zbog toga što uopšte nije lako jesti manje. Krenemo na rigoroznu dijetu i to traje četiri dana, petog dana nas brižni prijatelj nagovori da ipak uzmemo parče torte (možeš danas, neće ti ništa biti od jednog parčeta) i to se završi time što već isto veče slistimo sve iz frižidera.

Nakon toga slijedi krivica, osjećaj nemoći, nedostatka samokontrole, a šta je utješnije kada se osjećamo tako nego malo hrane? I obećamo sebi: „Od ponedjeljka ću na dijetu“, ali od ponedjeljka samo započnemo isti krug.

Body&Mind program za mršavljenje se bavi upravo tim problemom. Osmišljen je tako da jednaku važnost pridaje tome šta jedemo i tome kakav je naš odnos prema hrani i kako da promijenimo negativne navike. Ovaj sveobuhvatni pristup „napada“ problem sa svih strana – i sa fizičkog i sa emotivnog nivoa.

Body&Mind počinje u nedjelju, 07. maja, u Podgorici. Kroz period od mjesec dana sa polaznicima će raditi nutricionista i trener životnih vještina koji će pružiti polaznicima sveobuhvatnu podršku u procesu mršavljenja.

Ljekar internista sa dugogodišnjom praksom u oblasti nutricionizma, Dr Biljana Savić, savjetuje polaznike kako da kombinuju namirnice, organizuju obroke i pripreme zdrave i ukusne obroke za cijelu porodicu. Takođe, polaznici će dobiti informacije i konsultacije od važnosti za ukupno zdravlje i savjete kako prilagoditi ishranu svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Životni trener sa velikim iskustvom u oblasti promjene navika, Jelena Obradović, vodi polaznike kroz program koji je osmišljen tako da pruži maksimalnu podršku u mršavljenju. Polaznici će naučiti korisne tehnike i alate za jačanje volje i karaktera, promijeniće odnos prema svom tijelu i hrani i naučiće kako da bez muke odole nezdravoj hrani. 

Puna cijena programa je 100 eura, ali trenutno je u toku promotivni period u kome se odobrava popust od 20%.

Za više informacija i prijave: jelena@smartchange.me.

Jedan čitalac portala Gastro će dobiti na poklon besplatno učešće. Potrebno je samo da pošaljete mail sa vašim ličnim podacima na jelena@smartchange.me i najbrži čitalac će biti nagrađen!

Vaš komentar