Autor: GASTRO.ME

Kako da grilujete bilo koje povrće

Za povrće sa grile biće vam potrebni maslinovo ulje, so, biber, gril i povrće koje najviše volite.

Grilovano povrće je prilog koji nikako ne može da omane, a kada ga tako spremate, mala je vjerovatnoća da se neće svidjeti čak i onima koji ga ne vole u slatama, čorbama i drugim jelima.

Ukoliko imate roštilj, dobićete pravu kombinaciju, međutim uspijeva i sa dobrim uljem i gril tiganjem.

Kupus - izrezati glavicu tako da jezgro ostane da se listovi en bi rasipali. Namazati gril uljem I svaki komad grilovati po nekoliko minuta sa obje strane. Poslužite u komadima sa omiljenim prelivima, a najbiolje se slaže sa balzamikom, kaparima, pavlakom, biberom...pa iskombinujte

Kelj I blitva -  takođe mogu na gril. Listovi treba da ostanu zeleni, sa tamnim ivicama. Takve listove začinite kao uobičajenu salatu, ili dodajte salatama sa mesom (kao što je npr Cezar salata), paštama, tunjevini...

Zelena salata – na gril! Poslužite je sa mrvljenim sirom, ukiseljenim lukom ili kao dodatak salatama toplim I hladnim koje inače pravite. Odlično se slaže sa slaninom prepečenom da krcka :)

Krompir, mrkva, repa, celer - sve se to može izgrilovati ali će potrajati malo duže. Njih možete grilovati na ulju ili u foliji. Zagrijte tiganj, pa ga smanjite vatru na srednju temperaturu. Ogulite i nasjeckajte na kockice korijena ili komade. Pomiješajte sa bijelim lukom (protisnutim ili u rahu), maslinovim uljem, solju, biberom i začinskim biljem.

Paprike, patlidžan, tikvice, brokula, paradajz – Samo malo soli i maslinovog ulja biće dovoljno za priloge koji će podići atmosferu svakog jela. Malo bibera, soli začina i gotovo.

Vaš komentar