Autor: Ana Ćubela

Prženice od tikvica sa jajima

Ana Ćubela

Ana Ćubela

Ana Ćubela je mlada zvijezda na našem kulinarsko - blogerskom nebu, ali gotovo da nema domaćinstva u kojem se bar povremeno ne spremaju neka od njenih jela. Najpoznatija je po svojim hljebovima i pecivima, ali i po duhu koji se oseća na svakoj stranici njenog bloga. Sajt Hrono kuhinja pokrenula je prije malo više od godinu dana, kada je promijenila svoju ishranu. Sajt sada ima više od 160.000 posjetilaca mesečno i pretenduje da postane portal, a Ana ne samo da je postigla uspjeh svojim režimom ishrane, već je od njega napravila stil života. Rođena je 24. 11. 1976. godine u Beogradu. Cio život provela je u medijima. Karijeru je započela kao honorarni saradnik u beogradskoj rubrici dnevnih novina „Blic“. Za 18 godina rada iskusila je skoro sve faze kroz koje može da prođe jedan novinar/urednik. Trenutno radi kao urednik na portalu „Blica“.

Na blogu postoje uštipci i prženice sa tikvicama. Sastojci i osnova su isti, ali su kozistencija i ukus različiti. Jedno je puno testa i podseća baš na uštipke, a drugo je sočno i podseća baš na prženice. Tu je glavna razlika. Odnosno glavna razlika je u količini jaja i brašna. I na ovaj način ih mnogo više volim.

Potrebno vam je:

2 veća jaja
1 srednja tikvica
1 kašika prosenog brašna
1 kašika ovsenog brašna
1 kašika heljdinog brašna
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kašike putera

Tikvice rendam u blenderu jer se manje pokidaju i manje puštaju vodu. Kada jelo bude gotovo, nikad ne bude gnjecavo i maltene svaka tračica tikvice može da se oseti.

U činiji umutite jaja dobro, dodajte začine i prašak za pecivo pa zamutite još jednom. Onda dodajte tikvice koje ste jednim stiskom rukama odecidili od vode. Sve promešajte.

doručak

U tiganj sam stavila jednu kapiku maslinovog ulja, a kada se ono malo zagrejalo, dodala sam i puter. Čim puter počne da peni kašikom spuštajte smesu.

doručak

Pecite po par minuta s jedne, pa sa druge strane.

doručak

Kada su bile gotove, ispržila sam po jaje. Dodala malo pršute i paradajza.

doručak

Vaš komentar